Progimnazijos ir karjeros diena mokykloje

  • Paskelbė : Rita Mažeikienė
  • Paskelbta: 2023-11-28
  • Kategorija: Renginiai

Profesijų pasaulis labai įvairus. Kad  susipažintume su jomis ir  įsigilintume į skirtingų  profesijų žmonių kasdienį darbą,  Dembavos progimnazijos mokiniai tradiciškai   lapkričio mėnesį vykstančios  Progimnazijos ir karjeros dienos metu  keičia pamokas į įvairias veiklas už mokyklos ribų. 

Diena prasidėjo dietologo profesijos ,,pasimatavimu“. Mokiniai  diskutavo apie sveiką gyvenseną, gamino sveikus pusryčius.

Pirmokai, antrokai ir trečiokai lankėsi lankėsi Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centre,  esančiame Miežiškių seniūnijoje.  Administracijos atstovas Vaidas Aidukas surengė ekskursiją po didžiulę teritoriją, įdomiai pasakojo  apie atliekų surinkimą, rūšiavimą bei  rūšiavimo sistemų modernizavimą.  Vaikai aplankė  didžiulius sandėlius, pamatė įvairiausios technikos,  pabėgiojo ,,kalnais“, kur „palaidotos“ žemėmis užpiltos šiukšlės.   Mokiniai grįžo namo nusiteikę ne tik patys rūšiuoti šiukšles, bet ir  paraginti savo artimuosius tai daryti,  taip mažinant neigiamą  atliekų  poveikį  mus supančiai aplinkai. 

Ketvirtokai keliavo į AB „Panevėžio specialusis autotransportas“,  kuri yra atsakinga už miesto gatvių valymą.  Mokiniai  išvydo, kaip tvarkomos atliekos, kaip jos sandėliuojamos, kokiomis mašinomis išvežamos.

Penktokus priėmė AB „Panevėžio energija“. Jos darbuotoja Daiva Paulauskienė papasakojo įmonės įkūrimo istoriją,  supažindino su šilumos gamyba. Vaikai  iš arti pamatė termofikacinę elektrinę ir  stebėjo,  kaip gaminamas biokuras.

Šeštokų laukė pažintis su Šiaulių regioninio valstybės archyvo Panevėžio filialu.  Archyvo specialistė Agnė Tučkienė surengė įdomią interaktyvią edukaciją  – kiekvienas mokinys išbandė  archyvaro  darbą.

Aštuntokai ir septintokai apsilankė Panevėžio užimtumo centre ir Panevėžio apylinkės teisme. Ten vyko diskusijos apie profesijų pasaulį ir vienai ar kitai profesijai reikalingus gebėjimus. Netradicinio ugdymo diena buvo kupina  įspūdžių ir geros nuotaikos. Dėkojame visoms organizacijoms ir jų atstovams,  padėjusiems  ją organizuoti.    

   

                        

 Nijolė Mogilovienė, Ieva Jankauskienė, Marytė Trinkūnienė ir Jekaterina Ledneva

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos