Ketvirtos klasės mokiniai – Nacionalinės profesinio veiklinimo iniciatyvos ,,ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES 2024" dalyviai

„Šok į tėvų klumpes“ - tai nacionalinė profesinio veiklinimo iniciatyva, skirta 1–12 klasių mokiniams. Ją nuo 2015 m. organizuoja Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros (LINEŠA) Ugdymo karjerai skyrius. Pagrindinis tikslas - pasitelkus mokinių tėvus (globėjus), suteikti mokiniams profesinio veiklinimo paslaugas, ugdyti jų karjeros kompetencijas, supažindinti su artimųjų profesijomis ir fizinėmis jų darbo vietomis. 
Kasmet pavasarį visos Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos kviečiamos aktyviai prisijungti  prie nacionalinės profesinio veiklinimo iniciatyvos ir pasidalyti gerąja jos organizavimo patirtimi.   
Šioje iniciatyvoje dalyvauja ir Dembavos progimnazija.
Ketvirtos klasės mokiniams vyko edukacinė programa ,,AROMATERAPIJA. KVEPALŲ GAMYBA", kurią vedė Godos Gurklytės mama Erika Gurklienė.
Mama Erika  supažindino su eteriniais aliejais, ,,nuvedė” vaikus į nenusakomą ,,KVAPŲ PASAULĮ”. 
Sužinojome, kad eteriniai aliejai ne tik padeda privilioti vabzdžius, bet ir apsaugo augalą nuo kenkėjų.  Eteriniai aliejai dar vadinami augalo siela. 
Užsiėmimo metu vaikai sužinojo, kas yra aromoterapija, parfumerija, atarai. 
Godos mamytė papasakojo apie eterinių aliejų išgavimo būdus. Supratome, kaip gaminami hidrolatai, kaip išgaunamas eterinis aliejus.
Įdomu buvo išgirsti, kad kvepalai turi tam tikras „natas“.
Išklausę įdomų pristatymą, pasirinkę patikusius eterinius aliejus, vaikai gamino kvepalus. Pasijutome tikrais parfumerijos žinovais.
Dėkojame Godos mamytei už kvapnią edukacinę pamoką. 

                                                                                                         

 


 

Nuotraukos:
Marytė Trinkūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas