Edukacija tėvų darbovietėje

        Kiekvienas mokinys svajoja apie savo būsimą profesiją. Tačiau retas pagalvoja apie darbą, kuris susijęs su kokybės vertinimu. Vis tik 2 klasės mokiniai,  apsilankę edukacinėje programoje Panevėžyje įsikūrusioje baldų gamykloje UAB „Ekornes Lithuania“, nusprendė, kad tokia veikla gali būti ne tik įdomi, bet ir labai smagi. Kas gali būti geriau, nei išbandyti naują fotelį, kuris sukasi? Atsisėdi, sukiesi –  ir  jautiesi lyg kokybės ekspertas. Dėl šios priežasties apsilankymas buvo smagus ir džiaugsmingas. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad toks darbas būtų lengvas ir malonus, tačiau mokiniai suprato, kad kokybės vertinimas reikalauja atidumo, kruopštumo ir atsakomybės.
        Ši patirtis buvo ypatinga, nes mokiniai galėjo ne tik apžiūrėti  modernią baldų gamyklą, pamatyti, kaip kompiuterių pagalba sukerpamos medžiagos minkštiems baldams, bet ir sužinojo,  kokių profesijų žmonės dirba šioje įmonėje, iš arti pamatė, kaip gaminami foteliai ir sofos.
        Dėkojame  mokinės Ritos mamai už galimybę pažvelgti į baldų gamybą iš arti. Šis apsilankymas ne tik suteikė mokiniams naujų įspūdžių, bet ir atvėrė duris į profesijas, apie kurias jie galbūt niekada nebūtų pagalvoję. Tai buvo įsimintina diena, kupina pažinimo ir naujų patirčių.

                                                                                                                                                                  Mokytoja Rita Rožėnienė

Nuotraukos:
Rita Rožėnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos