Šviečiamosios gyvulininkystės programos dalyvių išvyka

  • Paskelbė : Rita Mažeikienė
  • Paskelbta: 2023-05-11
  • Kategorija: Renginiai

Šviečiamosios gyvulininkystės programos dalyviai  – jaunųjų tyrėjų būrelio mokiniai ir visi pirmokai – lankėsi programos partnerio Vidmanto Grigaliūno ūkyje, įsikūrusiame Radviliškio r. Vabalių kaime. Ūkio šeimininkai aprodė karvių fermą, pieno melžimo ir laikymo įrangą, techniką, kuria ruošiami pašarai. Vaikai iš arti pamatė karves ir veršelius bei sužinojo įdomių praktinių dalykų: kuo karvės maitinasi, kiek laiko trunka jų nėštumas ir kiek atsiveda veršelių, kiek iš vienos karvės primelžiama pieno.

 Svetingų šeimininkų pavaišinti kaimiškomis vaišėmis, mokiniai į namus neskubėjo. Užsuko pas Sidabravo seniūnijos ūkininkus Buinauskus susipažinti su jų ūkiu. Šeimininkai draugiškai priėmė, o vaikams buvo be galo įdomu pamatyti gyvas kiaules, matytas tik paveikslėliuose.

Ūkininkų Stalionių ūkyje laukė įdomi pažintis su elniais ir danieliais. Mokiniai susidomėję klausėsi pasakojimo apie šių žavingų gyvūnų auginimą.  O gyvūnai, net ir būdami baikštūs, negalėjo atsispirti vaikų siūlomiems skanėstams – obuoliams, tad   mielai ėmė juos iš rankų.  Išvyka buvo kupina naujų patirčių, turiningų veiklų ir gerų emocijų.

R.Rožėnienė, A. Klebonaitė.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos