Pažintis su dinozaurais

  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Ar įmanoma dinozaurus sutikti šiais laikais? Tikriausiai net nedvejodami atsakysite – ne. Taip, jie išnyko.Tačiau juos galima pamatyti RYO prekybos centre!

Ketvirtokai vyko į tikrų tikriausią DINOZAURŲ PASAULĮ. Susipažinę su „sparnuotuoju driežu“ plerozauru, pasinėrė į „Atrask dinozaurų pasaulį“ edukacinę erdvę. Apžiūrėjo Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus Edukacijų skyriaus pristatytą fosilijų parodą „Rastas akmenukas – raktas į Žemės planetos gyvybės istoriją“. Taip „nusikėlė“ į paleozojaus erą. Turėjo galimybę iš arti pamatyti amonitus, ortoceretoida moliuskus, jūrų ežius, syringoporida koralus, samangyvius, dvigeldžius moliuskus, belemnitus, keturspindulius koralus, pečiakojus, favositida koralus, nautiloida moliuskus, jūrų lelijas, pintis, pilvakojus moliuskus. Įdomu buvo sužinoti, kokie gyvūnai gyveno iki dinozaurų klestėjimo laikų, dinozaurų klestėjimo metu ir, dinozaurams išnykus, gyvena iki dabar. Žiūrėjo informatyvų edukacinį filmą apie dinozaurus. Iš modelino lipdė ir skaptavo dinozaurų skeletus. Pasigamino dinozaurų kaukes. Turėjo galimybę pasijusti archeologais, naudodami pateiktus įrankius ir kasinėjimui skirtas priemones.

Pamokos netradicinėse erdvėse neprailgo. Iki kovo 30 dienos nepamirštamą „Dinozaurų pasaulį“ galite atrasti ir Jūs. Paskubėkite...

                                                                                                                                               Mokytoja Marytė Trinkūnienė

Nuotraukos:
Marytė Trinkūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos