Konferencijoje "Gamta ir mes"

  • Paskelbė : Rita Mažeikienė
  • Paskelbta: 2021-05-05
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 23 d. Kėdainių „Ryto“ progimnazija organizavo XXI nacionalinę moksleivių ir mokytojų konferenciją „Gamta ir mes“. Šiemet jau 13-ą kartą mūsų progimnazijos mokiniai ir mokytojos šiai konferencijai paruošė ir skaitė pranešimus, kuriuose atsispindėjo stebėjimai gamtos ir gamtosaugos temomis.

Plenariniame posėdyje gidas, keliautojas, geografas, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna visus sudomino pranešimu „Kelionių vadovo patirtis šešiuose žemynuose“. Kėdainių krašto muziejaus Daugiakultūrio centro vadovė istorikė Audronė Pečiulytė pakvietė konferencijos dalyvius į virtualią ekskursiją „Kelionė po Kėdainių kraštą“.

Po plenarinio posėdžio vyko darbas sekcijose. Pirmokai Ailandas Šapnagis ir Erikas Petronis dalijosi įspūdžiais ir įgyta patirtimi dalyvaujant projekte „Magiški kiaušiniai“. Šeštokės Elvita Ramanauskaitė ir Austėja Pečiulytė pristatė sveikatai palankaus ir nepalankaus maisto tyrimų rezultatus. Šeštokai Nojus Kaščiukas ir Emilijus Trinkūnas susirinkusius supažindino su pačių atpažintais obelų kenkėjais ir saugotojais. Apie ugdymo karjerai ir gamtamokslinio ugdymo integraciją, įspūdžius dalyvaujant patirtiniuose projektuose pranešimą pristatė mokytojos Jekaterina Ledneva, Marytė Trinkūnienė ir Aldona Klebonaitė.

Džiugu, kad mūsų progimnazijoje gyva smalsumo ir tyrinėjimo dvasia.

Mokytojos Jekaterina Ledneva ir Marytė Trinkūnienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos